Buitenportret

Golden retriever in de Oostendse gaanderijen. Portret door De Huisdierfotograaf

Bij een buitenportret wordt gewerkt met natuurlijk licht.

De seizoenen en lichtomstandigheden spelen daardoor altijd een rol in het beeld. 

Heb jij graag een zomers zonnig portret? Of liefst iets met mooie herfstkleuren? Dan is een buitenportret zeker iets voor jou. Het ‘buitenseizoen’ loopt doorgaans van pakweg april tot november. 

Allerlei dieren kunnen buiten geportretteerd worden, en al dan niet met de mensenfamilie waarin ze thuis horen

Speelse honden, die graag snuffelen tussen het gras, katten in de tuin, paarden, schapen, geiten, koeien, kippetjes, hangbuikzwijntjes, ezels in de wei… Er is heel wat mogelijk!

Qua decor zijn er heel wat opties. Een bos, een park, de stad, de zee en het strand, … De locatie is altijd ondergeschikt aan de geportretteerde. Het is maar een achtergrond, en niet het belangrijkste element in beeld.

 

Tibetaanse Terrier in het bos. Portret door De Huisdierfotograaf

Welke huisdieren kunnen op een buitenlocatie geportretteerd worden? 

Honden kunnen uiteraard buiten geportretteerd worden, ze kunnen dan spelen, snuffelen, spurtjes trekken, of gewoon in het gras liggen.  Voor honden kan een stedelijke omgeving ook heel leuke portretten opleveren. Dus naar de stad gaan is zeker ook een optie.

Bij een kattenportret aan huis, is het ook fijn wanneer dit in de tuinomgeving kan.

Paarden, pony’s, ezels, koeien, schapen, geiten, hangbuikzwijntjes, … worden natuurlijk buiten gefotografeerd. Het kan in hun vertrouwde weide, of bv. voor paarden op een mooie plek in de natuur. Maar ook een pisteportret is zeker mogelijk.

Roofvogels worden ook in een natuurlijke omgeving geportretteerd.

Samojeed-puppy in het bos. Portret door De Huisdierfotograaf

Wat is jouw gelegenheid?

Heb je een schattig puppy’tje of kitten, is jouw 2 of 4-voeter bejaard, of wil je gewoon een onvergetelijk portret van of met jouw huisdier?

Alle gelegenheden zijn goed om prachtige foto’s te laten maken!

Tip: stel niet uit tot later…

Huisdieren zijn helaas maar een korte periode bij ons. Ze blijven voor altijd in ons hart en onze herinneringen, en mooie tastbare koesterportretten kunnen daar bij helpen.

Heel vaak krijg ik bericht van mensen die hun dier lieten fotograferen, dat ze zo blij zijn dat ze het gedaan hebben, omdat net dat is wat overblijft wanneer het diertje er niet meer is.

__

Zelf heb ik het ook al aan den lijve ondervonden; in 2019 heb ik heel plots afscheid moeten nemen van mijn 12,5jaar oude golden retriever Hera, en een paar jaar ervoor van mijn kat Pruts. De diertjes zijn niet langer fysiek bij ons aanwezig, maar we hebben super mooie portretten, waardoor het voelt alsof ze er toch nog een beetje zijn.

Portret van een Franse Bulldog
Portret van een lachende ezel door De Huisdierfotograaf

Kom je graag langs voor een portretsessie? Reserveer dan zeker tijdig jouw plekje in het agenda. Doorgaans is er een wachttijd van 2 tot 3 maand. Alle info is te vinden op de info-pagina.

Portret van een keeshondje door De Huisdierfotograaf

Afwerking van jouw koesterportret

Een groot portret voor aan de muur, een collectie van al jouw beelden in een koesterbox op de kast, of al jouw beelden in een album… De portretten van jouw diertje verdienen de mooiste afwerkingen die er zijn!

Op de info-pagina kan je terecht voor wat voorbeeldjes. Bij de planningssessie in de fotostudio, kan je kennis maken met alle mogelijke afwerkingen en producten.

Portret van een Border Collie, liggend in de zomerse grassen door De Huisdierfotograaf
Portret van een meisje met haar pony. Portret door De Huisdierfotograaf