Info – Werkwijze – Afwerkingen – FAQ

Wat mag je verwachten?

1. Planningssessie

___

Alles begint bij een goed plan!

De portretten die ik maak, zijn geen losse kiekjes, maar zijn volledig maatwerk voor de klant.

Om te weten wat ik precies voor jou kan maken, spreken we enkele weken voor de portretsessie af in de fotostudio, om uitgebreid kennis te maken en al jouw wensten te bespreken.

Ga je voor een tijdloos studioportret? Of liever een ontspannen buitenportret? Wie komt in beeld? Wat is/zijn de karakters van de beestjes? Kledijkeuze? Waar in huis komt het werk te hangen? Welke materialen en kleuren passen bij jouw interieur? …

2. Portretsessie

___

In de fotostudio in Horebeke of op een afgesproken locatie.

In ontspannen sfeer, op het tempo van het dier, worden jouw portretten gemaakt in de fotostudio, of op een geschikte buitenlocatie. Ik kijk daarbij niet op het uurwerk. De sessie duurt zolang nodig is om de gewenste beelden te maken, en alle mogelijke combinaties in beeld te brengen. Onder tijdsdruk behaal je immers nooit de mooiste en meest ontspannen resultaten. 

3. Keuzemoment

___

Genieten van de afgewerkte beelden in een sfeervolle presentatie. 

Wanneer de beelden klaar zijn, kom je ze gezellig bekijken in een mooie presentatie in de fotostudio. Bij een lekker kopje thee of koffie, nemen we de tijd om de beelden zorgvuldig te bekijken, en uit te zoeken welke afwerking het beste past bij jouw portretten. 

Op dat moment maak je jouw keuze; welke beelden je graag wil, en op welke afwerking (muurdecoratie, kastdecoratie of een album)

4. Genieten

___

Een portret aan jouw muur, een collectie op de kast, of een album met al jouw favoriete beelden… Je kan ze koesteren voor altijd!

Studio portret van een vrouw met haar Duitse Herder door De Huisdierfotograaf

___

 

Een portret om te koesteren, is een echt, TASTBAAR portret!

 

In deze digitale tijden staan onze computer en smartphones vol met kiekjes. Het is heel prettig om ons dagelijks leven zo te kunnen documenteren en bewaren.

Professionele portretten daarentegen, verdienen veel meer dan gewoon een bestandje op een USB-stick of een electronisch apparaat te zijn, waar ze niet alleen vertegen, maar ook verloren kunnen raken. Laat staan vernietigd, bij een crash…

Wanneer je voor een dierbaar professioneel portret langskomt bij De Huisdierfotograaf, ga je naar huis met een tastbaar, tot in de puntjes afgewerkt, hoogwaardig product. 

Ik kies resoluut enkel voor de meest kwaliteitsvolle afwerkingen, van de meest toonaangevende professionele fotolabo’s in de industrie.

Muurdecoratie door De Huisdierfotograaf

Portret aan de muur

 

Niets is zo mooi als een eyecatcher aan de muur om van jouw huis een thuis te maken!

Er zijn verschillende opties, passend in elk interieur

Ingekaderde fine-art-prints / Afwerking op aluminium / Afwerking op beton / Canvas / Afwerking achter acrylglas / …

Muurdecoratie door De Huisdierfotograaf
Een glasbox voor op de kast, met een verzameling van al jouw favoriete foto's door De Huisdierfotograaf

Verzamelboxen

Al eens aan een koesterbox gedacht? Een ware schatkist waar je jouw verzameling aan beelden in kan bewaren. 

Er zijn verschillende fluwelen, linnen en nubuk afwerkingen, maar ook prachtige houten kisten in alle vormen en maten zijn mogelijk. 

Kastdecoratie

Een prachtige eyecatcher voor op de kast? Dan is een verzamelbox met venster absoluut iets voor jou!

Maar er zijn ook kleinere afwerkingen, gaande van opgekleefde blokken, naar 3D-blokken, kleine ingekaderde fotoprints, of een heus stoefboekje. 

Afwerkingen van De Huisdierfotograaf; Plexi op sokkel, prachtig product voor op de kast. De Huisdierfotograaf

Album

Wil je graag al jouw beelden hebben? Dan kunnen die in een mooi album om voor altijd te bewaren! Een wit lederen album, met een ronde rug, en lay-flat-afwerking, in een prachtige foto-doos, is een echt koester-item voor altijd!

___

FAQ – enkele veelgestelde vragen

Hoe lang op voorhand boek ik best mijn portretsessie in?

 

De planningssessie kan vooraf worden ingepland, maar voor de portretsessie is er meestal een wachttijd van een 2 à 3-tal maanden. Maar soms duurt het ook langer.

Boekingen voor buitenportretten in de zomer, starten meestal al de herfst ervoor.

Heb je een communicant die graag met een diertje wordt geportretteerd? Om er op tijd bij te zijn, boekje je best vanzodra je de communie/lentefeest-datum hebt. Meestal is dat rond kerst. De portretsessie vindt dan minstens 6 weken voor het feest plaats.

Kom je graag langs voor kerstkaartjes = deze opnames vinden plaats in september, oktober tot half november. Boekingen komen daar doorgaans voor binnen tijdens de zomermaanden.

Kom je graag langs met een pupje? Boek dan vanzodra dat je weet dat er een puppy’tje gaat komen (of geboren is), jouw portretsessie al in.

Heb je een diertje dat terminaal is? Soms krijg je slechts nieuws, en wil je graag nog langskomen voor een portret samen met jouw diertje. In dergelijke situatie, wordt de portretsessie zo snel mogelijk ingepland, zodat we jullie band nog tijdig kunnen vereeuwigen.

Mijn hond kan niet zo goed stil zitten…

Geen enkel probleem! Dan kiezen we voor een buitenportret, en kan de hond naar hartelust rennen, snuffelen en spelen. Ik portretteer de dieren graag zoals ze zijn, dat levert de mooiste portretten op! Ik beschik over een grote dosis geduld, veel ervaring, en een echte klik met honden. U hoeft zich als baasje geen zorgen te maken!

Mijn hond kent de commando’s niet

Ook dat is geen enkel probleem! Ik heb ervaring genoeg om hier mee om te gaan, en werk op tempo en naar het karakter van het dier.

Ik durf mijn hond niet van de leiband te laten

Opnieuw geen probleem! Zorg dan voor een gewone halsband (geen harnas), zodat ik in de ontwikkelingsfase van de beelden, de leiband mooi kan wegwerken.

Portret spurtende border collie door De Huisdierfotograaf

Mijn kat is niet op haar gemak op den vreemde

Dan kiezen we best voor een portret aan huis, zodat de poes gewoon in zijn/haar natuurlijke habitat geportretteerd kan worden.

Mijn hond kan het niet zo goed vinden met andere honden

Dan gaat de hond best niet van de leiband bij een buitenportret.

Ik breng mijn eigen hond nooit mee naar een portretsessie, en ook bij een portretsessie in de fotostudio, is mijn hond niet in de ruimte aanwezig.

Welke kledij draag ik best om samen met mijn dier geportretteerd te worden?

Wanneer je langs komt op de planningssessie, gaan we hier dieper op in, en krijg je ook allerlei kledijtips en voorbeelden. Zo ben je optimaal geïnformeerd over wat het beste bij jouw portretsessie zal passen.

Portret van een franse bulldog tussen de paallelies door De Huisdierfotograaf

Wanneer kies ik het best voor jou als fotograaf?

 

  • Als je op zoek bent naar een professional met ervaring, een hoge standaard, en een diervriendelijke aanpak
  • Als je tastbare, luxueuze koesterafwerkingen wenst

Wanneer kies ik toch beter voor een andere fotograaf?

 

  • Als je enkel op zoek bent naar iemand die op het knopje duwt, en digitalen aanlevert.
  • Als je niet op zoek bent naar kwaliteitsvolle tastbare afwerkingen.

En wat met digitale bestanden?

 

Bestellingen van een koesterbox of een album, gaan vergezeld met een luxe USB-box, met daarop de beelden die je tastbaar hebt laten afwerken. Ook bij muurdecoratie vanaf 50X50cm of 40X60cm, krijg je het digitale beeld in lage resolutie cadeau.

Deze beelden zijn enkel bedoeld voor gebruik op sociale media, staan in lage resolutie, en zijn voorzien van logo. Het is niet toegelaten zelf met deze beelden aan de slag te gaan voor print. Deze beelden komen immers niet met een printlicentie.

___

Waarom krijg ik niet gewoon de hoge resolutie-beelden?

Net zoals je bij de bakker ook niet het volledige recept bij jouw taart meekrijgt, of bij de behangfirma het sjabloon van het papier, is het normaal dat je bij de vakfotograaf niet zomaar de digitale bestanden meekrijgt. Een beeld is namelijk een creatie van de fotograaf, dat door de wetgeving op auteursrecht wordt beschermd. In deze wet wordt oa. gesteld dat het digitale bestand ten allen tijde eigendom blijft van de fotograaf, en het bijgevolg verboden is om te reproduceren, kopiëren of gebruiken zonder toestemming. Info over deze wetgeving u bij SOFAM vinden.

Bovendien is het digitaal bestand ook net dat wat voor de broodwinning van de fotograaf moet zorgen. Net zoals bij de bakker het recept pas rendeert wanneer het product wordt verkocht, is het bij de fotograaf net zo. Die haalt niet zijn verdiensten uit het maken van de opnames, maar wel uit de verkoop van de afgewerkte producten die hij maakt met die opnames. Het is dus zeker een niet te verwaarlozen argument om de bestanden niet zomaar uit te delen of te verkopen, want beelden worden uiteraard nooit onafgewerkt aangeleverd. Dat zou betekenen dat nabewerkingsuren niet worden vergoed, en staat dus ronduit gelijk met verlies voor de professionele fotograaf.

Daarnaast, stopt De Huisdierfotograaf heel veel vakkennis, ambacht en tijd in de afwerking van de beelden, en dragen deze dan ook een duidelijk – creatief – signatuur van de fotograaf. Vervolgens staat de fotograaf ook garant voor een kwalitatief eindproduct (namelijk een afgewerkte afdruk, glasbox met fotoverzameling, album of iets dergelijks).

De Huisdierfotograaf werkt nauw samen met verschillende professionele fotolabo’s (waar u als particulier geen toegang tot heeft), en levert hen bestanden aan in de kleurruimtes van de labo’s, via een volledige gekalibreerde keten. De dragers van deze eindproducten zijn bovendien eveneens hoogwaardige, kwaliteitsvolle producten, die met zorg geselecteerd zijn.