FAQ - Veelgestelde vragen

Na boeking van jouw sessie ontvang je een heel uitgebreide brochure boordevol info en tips, maar hieronder kan je op de meest gestelde vragen alvast een beknopt antwoord vinden.

ALGEMEEN

Waar staat de Huisdierfotograaf voor?

TASTBARE KOESTERPORTRETTEN

 

IN HET CREËREN EN ONTWIKKELEN VAN DE BEELDEN

Ik maak niet zomaar kiekjes, ik ontwikkel een beeld tot in de aller kleinste details. Als professionele fotografe heb ik niet alleen kennis van licht, maar ook van doorgedreven ontwikkeling om tot het best mogelijke resultaat te komen. Ik werk niet zomaar met filtertjes, ik ontwikkel elk beeld met de grootste zorg, en kies bewust voor een heel stijl-eigen kleurontwikkeling.

 

IN DE AFWERKING OP TASTBARE KOESTEROBJECTEN

Ik ben geen shoot-and-burn-fotograaf, die op het knopje drukt en de digitalen stuurt.

Bij mij kan je enkel terecht voor heel HOOGWAARDIG AFGEWERKTE PRODUCTEN. Deze worden gemaakt in extra grote kleurruimtes, een service die enkel kan bekomen worden door de samenwerking met vaklabo's.

 

IN DE OMGANG MET DIER EN MENS

Ik ben heel zorgzaam en geduldig, en werk op het tempo van het dier!

 

Wanneer kies ik best voor jou als fotograaf?

Met een oogprobleem ga je naar een oogarts, met tandpijn naar een tandarts... beiden zijn artsen, maar elk heeft zijn specialiteit...

Wil jij jouw dier laten portretteren door iemand die gespecialiseerd is in dierenportretten? Dan zit je goed bij De Huisdierfotograaf!

 

Als je op zoek bent naar een PROFESSIONAL MET ERVARING, een HOGE STANDAARD en een DIERVRIENDELIJKE AANPAK.

Als je TASTBARE LUXUEUZE KOESTEROBJECTEN wenst als blijvende herinnering.

Portret van een fiere golden retriever door De Huisdierfotograaf

Wanneer boek ik best een portretsessie?

Een studioportret kan het hele jaar door. Buitenportretten worden het meest gevraagd in de lente, zomer en herfst.

 

Portretten kunnen gedurende de week of op zaterdag plaats vinden.

Zaterdagen zijn echter zeer populair, en heel snel ingevuld. Als jouw voorkeur naar een zaterdag uit gaat, dan neem je best enkele weken op voorhand contact op.

Oktober en november zijn heel drukke maanden voor de kerstopnames. Wie dan een plaatsje wil, neemt best ten aller laatste in september contact op voor de inplanning.

 

Een afscheidsportret is meestal heel dringend, en wordt snel ingepland.

Ik heb een cadeaubon, wanneer boek ik best mijn sessie?

Wacht liefst niet tot de laatste weken voor de vervaldag van uw bon om uw sessie in te plannen!

Mogelijks komt u dan terecht in een uiterst drukke periode (bv. het najaar), en is het niet evident om u te kunnen inplannen.

Bekijk even welk seizoen uw voorkeur geniet (indien u kiest voor een buitenportret), en maak dan nu al een afspraak voor in dat seizoen!

Wat als het regent of er is slecht weer voorspeld op het moment van het buitenportret?

Voor buitenportretten hou ik de weersomstandigheden heel goed in het oog.

We overleggen dan waar nodig voor de verplaatsing van de sessie. Dat gebeurt steeds in samenspraak.

 

Bij het meeste weer is het prima om naar buiten te gaan en te portretteren, maar wanneer het echt regent, onweert, of stormt, is het niet opportuun voor de baasjes en voor mijn camera-materiaal.

Bovendien ben ik een fotografe die echt overal gaat liggen en zitten om het best mogelijke beeld te kunnen maken, en dan is een kletsnatte ondergrond niet aangewezen.

Wat als ik te laat kom?

Voor buitenportretten hou ik de weersomstandigheden heel goed in het oog.

We overleggen dan waar nodig voor de verplaatsing van de sessie. Dat gebeurt steeds in samenspraak.

 

Bij het meeste weer is het prima om naar buiten te gaan en te portretteren, maar wanneer het echt regent, onweert, of stormt, is het niet opportuun voor de baasjes en voor mijn camera-materiaal.

Bovendien ben ik een fotografe die echt overal gaat liggen en zitten om het best mogelijke beeld te kunnen maken, en dan is een kletsnatte ondergrond niet aangewezen.

Moet ik als baasje iets speciaals doen tijdens de opnamesessie?

Er is maar 1 ding belangrijk; dat u ontspannen bent.

Als het baasje gespannen is, dan neemt het dier dat namelijk over, en het is belangrijk dat een opnamesessie in heel ontspannen sfeer kan verlopen. Al de rest kan je helemaal aan mij overlaten!

Welke kledij draag ik best als ik samen met mijn dier geportretteerd wil worden?

Wanneer je jouw portretsessie hebt geboekt, krijg je een mooie brochure toegestuurd met allerhande kledijtips en - voorbeelden. Zo ben je optimaal geïnformeerd over wat het beste bij jouw sessie zal passen.

Hoe en wanneer kan ik betalen?

De portretsessie wordt afgerekend aan het eind van de sessie. Dit kan met Bancontact (ook op locatie) of Payconiq.

De bestelling wordt afgerekend bij afhaling. Deze betaling kan opnieuw met Bancontact of Payconiq.

Buitenportret van Kiara, een kruising tussen een Husky en een Aiko. Portret door De Huisdierfotograaf

HONDEN

Bij boeking van de portretsessie ontvang je een heel uitgebreide brochure boordevol info en tips!!

Daarin kan je de nodige info vinden over alle mogelijke vragen over jouw studio- of buitenportret!

Mijn hond kan niet zo goed stil zitten of kent de commando's niet, kan ik dan wel een portretsessie boeken?

Jazeker!

Ook beweeglijke, ontstuimige honden, of honden die de commando's niet beheersen, zijn welkom bij De Huisdierfotograaf!

 

Ik ben gespecialiseerd dierenfotografe, dus ik weet hoe hier mee om te gaan. Ik beschik over een grote dosis geduld, veel ervaring en een echte klik met honden. U hoeft zich als baasje dus geen zorgen te maken!

 

Met beweeglijke honden gaan we naar buiten voor een portret in een rustige omgeving. Dan kan de hond naar hartelust rennen, snuffelen en spelen. Ik portretteer de dieren graag zoals ze zijn, dat levert immers de mooiste portretten op!

Mijn hond kan het niet goed vinden met andere honden

Ik breng mijn eigen hond niet mee naar een portretsessie, en ook bij een portretsessie in de fotostudio, is mijn hond niet in de ruimte aanwezig.

Op de planningssessie bespreken we wat jouw wensen zijn, voor een portret op locatie kiezen we dan voor een geschikte plek waar we in alle rust alleen kunnen werken.

KATTEN

Mijn kat is niet op haar gemak op den vreemde

Dan kiezen we best voor een portret aan huis, zodat de poes gewoon in zijn/haar eigen omgeving kan worden geportretteerd.

Portret door De Huisdierfotograaf van een Jack Russel in het bos

DIGITALEN

Kan ik digitale bestanden bestellen?

Zoals hierboven gezegd, ben ik geen shoot-and-burn-fotograaf. Particulieren kunnen bij mij dus geen digitale beelden aankopen.

 

Van elk beeld dat je als tastbaar koesterobject laat afwerken, krijg je wel de digitalen voor jouw social media CADEAU. Deze versies zijn niet bedoeld voor print, enkel voor schermgebruik, en zijn voorzien van een logo. (weghalen van het logo is een inbreuk op de auteurswet)

 

Waarom kan ik de digitalen niet aankopen?

Een digitaal bestand is geen afgewerkt product.

 

Net zoals u bij de bakker ook niet het volledige recept bij uw taart meekrijgt, of bij de behangfirma het sjabloon van het papier, is het normaal dat u bij de vakfotograaf niet zomaar de digitale bestanden meekrijgt of kan aankopen.

Een beeld is namelijk een creatie van de fotograaf, dat door de wetgeving op auteursrecht wordt beschermd. In deze wet wordt oa. gesteld dat het digitale bestand ten allen tijde eigendom blijft van de fotograaf, en het bijgevolg verboden is om te reproduceren, kopiëren of gebruiken zonder toestemming.

Info over deze wetgeving u bij SOFAM vinden.

 

Bovendien is het digitaal bestand ook net dat wat voor de broodwinning van de fotograaf moet zorgen. Net zoals bij de bakker het recept pas rendeert wanneer het product wordt verkocht, is het bij de fotograaf net zo.

Die haalt niet zijn verdiensten uit het maken van de opnames, maar wel uit de verkoop van de afgewerkte producten die hij maakt met die opnames.

Het is dus zeker een niet te verwaarlozen argument om de bestanden niet zomaar uit te delen of te verkopen, want beelden worden uiteraard nooit onafgewerkt aangeleverd. Dat zou betekenen dat nabewerkingsuren niet worden vergoed, en staat dus ronduit gelijk met verlies voor de professionele fotograaf.

 

Daarnaast, stopt De Huisdierfotograaf heel veel vakkennis, ambacht en tijd in de ontwikkeling van de beelden, en dragen deze dan ook een duidelijk – creatief – signatuur van de fotograaf. Vervolgens staat de fotograaf ook garant voor een kwalitatief eindproduct (namelijk een afgewerkte afdruk, glasbox met fotoverzameling, album of iets dergelijks).

De Huisdierfotograaf werkt nauw samen met verschillende professionele fotolabo's (waar u als particulier geen toegang tot heeft), en levert hen bestanden aan in de kleurruimtes van de labo's, via een volledige gekalibreerde keten. De dragers van deze eindproducten zijn bovendien eveneens hoogwaardige, kwaliteitsvolle producten, die met zorg geselecteerd zijn.

De Huisdierfotograaf de vakspecialist voor al uw dierenfoto's

De Huisdierfotograaf

PolyArtes Bvba

Korsele 1 - 9667 Horebeke

BTW = BE0837.648.151

RPR = Oudenaarde

PORTRETTEN EN PASFOTO'S OP AFSPRAAK

Di-Vrij = overdag en 's avonds

Zaterdag = voor- en namiddag

Recentste update site: januari 2021

© 2018-2021

De Huisdierfotograaf
5.0
Based on 11 reviews
aangedreven door Facebook
Jana Du Ville
Jana Du Ville
2021-08-28T11:45:26+0000
Karen, bedankt voor de super leuke fotosessie! Dankzij de flair bon zijn... we bij jou terecht gekomen. We hebben alle drie genoten van de fotoshoot. Het was een unieke ervaring. We voelden ons direct op ons gemak. Na enkele weken bekeken we de reportage en konden heel moeilijk kiezen. De foto’s waren stuk voor stuk prachtig. Bedankt voor de fijne tijd samen Karen en bedankt voor het FANTASTISCHE werk! Je bent een krak in uw vak. Vele groetjes, Jana, Nick & Aisa 🐶lees meer
Kaat Neckermann
Kaat Neckermann
2020-12-25T12:13:14+0000
Zalige fotografe en super leuke ervaring! Een echte aanrader! Karen is een... super lieve, spontane en toffe vrouw, zowel hondjes als baasjes voelden zich direct op hun gemak 😊 Karen stelde zelf een prachtige locatie voor, waar we dan ook zeer aangenaam begeleid werden tijdens de fotoshoot. Het resultaat nadien was dan ook fantastisch! We weten in ieder geval aan welk adres we moeten zijn de volgende keer 😀 Heel erg bedankt Karen! 😘lees meer
Jolien De Saedeleer
Jolien De Saedeleer
2020-12-16T17:30:11+0000
Dankzij de Flair-bon kwam ik bij Karen terecht voor een shoot met onze... jonge speelse labrador Charlie. Een zeer sympathieke dame die weet waarmee ze bezig is. Geen enkele vraag is haar te veel. Vooraf een duidelijke brochure met de uitleg van wat we mochten verwachten bij de shoot. Alsook met tips van wat we best wel of niet aandeden qua kledij. Karen was tijdens de shoot heel geduldig en wist duidelijk hoe ze met Charlie moest omgaan. Achteraf kregen we tijdens een viewing het resultaat te zien. En dat mocht er zeker zijn! Charlie werd geportretteerd zoals hij echt is en dat is voor ons belangrijk. Zelf kregen we door de Flair-actie een zelfgekozen uitvergrote foto cadeau. Wij opteerden ook voor een paar afdrukken om cadeau te doen. Ook hier kregen wij uitleg over een bijpassende omkadering. Ik had aangegeven dat we kerstkaarten wensten en Karen had al een paar geslaagde voorbeelden uitgewerkt. Op basis van een paar opmerkingen werd het voor ons echt af! Mooie foto’s op goed kwaliteitsvolle kaarten. We bestelden ook een album en naar dat resultaat kijken we ontzettend uit. Samengevat: Karen is een fotografe met een hart voor dieren en een passie voor het vak!lees meer
Melissa Reynvoet
Melissa Reynvoet
2020-12-07T19:35:10+0000
Mijn border collie werd onlangs 1 jaar oud en ik zocht een fotograaf die... specifiek ervaring had met honden. Zo kwam ik bij Karen terecht! Ze luistert naar de wensen van de klant, zo wou ik graag een shoot in de natuur. Ik was zeer tevreden van hoe Karen omgaat met mijn hond, ze voelde mijn hondje perfect aan en dat zie ik aan de prachtige foto's! Wat ik persoonlijk leuk vond, is dat ik als baasje me weinig zorgde hoefde te maken over hoe mijn hondje zat of lag, Karen paste zich aan! Nadien kreeg ik ook correct advies omtrent welke foto het beste op een canvas zou passen! Ik ben alvast zeer tevreden van de prachtige foto's! Bedankt!!!lees meer
Geert Ameye
Geert Ameye
2020-10-31T15:58:42+0000
Prachtig werk. High level professionalism..!
Daphne De Paermentier
Daphne De Paermentier
2020-10-18T11:37:08+0000
Een echte aanrader! karen is een vriendelijke, warme, toffe dame, met een... groot hart voor dieren! zowel wij als onze viervoeter hebben er van genoten! & nu is het (on)geduldig afwachten naar de foto´s 🙈lees meer
Annelies Paqué
Annelies Paqué
2020-10-15T13:09:23+0000
Een echte aanrader! Ik liet mijn twee honden Kiara en Roefel... fotograferen, het was een onvergetelijke dag! Karen is iemand met een hart voor dieren, van haar passie haar beroep heeft gemaakt en wat doet ze dat fan-tas-tisch! Echt een topper om jouw huisdier bij haar te laten fotograferen, ze weet hoe ze met dieren moet omgaan en heeft heel veel geduld. Wanneer de foto's van de shoot verwerkt waren, mocht ik bij haar langs gaan voor een viewing van alle foto's. Op groot scherm kreeg ik de foto's te zien, een ontroerend moment wanneer ik mijn viervoeters zo mooi op het scherm zag staan. Ik heb heel wat fotootjes geselecteerd (het was zo moeilijk om te kiezen!), ik heb een 'stoef'boekje waarin er 6 foto's staan en enkele grotere foto's laten maken die een mooi plaatsje krijgen aan de muur! Bedankt Karen!lees meer
Anita Van de Woestijne
Anita Van de Woestijne
2020-08-01T12:42:17+0000
Prachtige foto's, met veel kennis en liefde voor de dieren gemaakt, een... echte aanrader ❤️🐾lees meer
Evi Hanskens
Evi Hanskens
2020-03-29T07:33:35+0000
Zeer vriendelijk en professionele fotografe. Ik ben langs geweest voor een... hondenshoot. Uiterst grote dierenvriend die ervoor zorgt dat je huisdier zich prettig en rustig voelt zodat de perfecte foto’s kunnen genomen worden. Neemt haar tijd. Zorgt nadien voor mooie preview en luistert naar je inbreng ivm de foto’s. Super tevreden! Bedankt! 🐾lees meer
Lieve Naessens
Lieve Naessens
2020-01-22T16:12:28+0000
Karen is een super lieve vrouw,ze laat je echt op je gemak voelen,ook met... dieren is ze super nooit gedacht dat het zou lukken met ons konijntje maar het zijn super foto's geworden,bedankt Karen je bent een toppertje❤lees meer
Katrien De Jonghe
Katrien De Jonghe
2018-12-06T06:09:43+0000
super lieve en vriendelijke dame die in een ongedwongen sfeer en met een... groot 💜 voor mens en dier voor heel stijlvolle foto's zorgt.lees meer
Pet Photographers Club Pro Member

De auteursrechten van Karen Ketels worden opgevolgd en vertegenwoordigd door

SOFAM

De recentste foto's volgen?

Facebook De Huisdierfotograaf
Instagram De Huisdierfotograaf