Fotografe Karen Ketels

Ik tastbare koesterportretten van dieren en hun mensengezin.

Hallo,

ik ben Karen, fulltime vakfotografe met een bijzonder groot hart voor dieren en een rasechte hondenmens.

Ik fotografeer huisdieren voor en met hun liefhebbende baasjes.

Elk dier is bijzonder; ze zijn allen heel verschillende en uniek en hebben hun eigen verhaal.

Mijn rol als De Huisdierfotograaf is om hen onsterfelijk te maken door hen te vatten in emotionele portretten, zodat, wanneer ze er niet meer zijn, de baasjes een blijvende herinnering aan hen kunnen koesteren.

Iedereen die van zijn of haar favoriete huisdier een prachtig portret, of zelfs een uniek kunstwerk aan de muur wenst, kan zeker bij mij terecht.

Ik fotografeer dieren in mijn fotostudio in Horebeke, of op een gewenste buitenlocatie, en werk de beelden daarna af tot echte koesterportretten, op luxueuze, hoogwaardige materialen, zodat je er een leven lang kan van genieten!

Daarnaast fotografeer ik ook voor de huisdierindustrie, en maak beelden voor hun websites, flyers, producten en andere doeleinden.

De Huisdierfotograaf Karen Ketels met haar hond Hebe

Opleidingen

  • Koninklijk Conservatorium Brussel; Master in Muziek, Historische instrumenten 1999-2005
  • PCVO; Vakopleiding tot fotograaf, 2010-2015

Karen is

  • Lid van auteursrechtenvereniging SOFAM
  • Houder van het EP-certificaat van de Federation of European Photographers
  • Fotograaf sinds 2015

Karen was jaren lang lid van de beroepsfotografen, waar ze ook enkele jaren deel uit maakte van het bestuur, en van The Pet Photographers Club

Maak kennis met mijn beestjes

Golden retriever Hebe, in de sneeuw, portret door De Huisdierfotograaf

Hebe °2019

Hebe is een super vrolijke, speelse, lieve golden retriever. Ze is de meest aimabele hond die je je kan voorstellen. In de kennel maakte ik kennis met haar papa Louis en mama Louisa, en werd ik instant verliefd op mijn klein hummeltje.

Hebe is een pientere dame die beschikt over een heel gamma aan uitdrukkingen die je instant doen smelten… Ze geniet van knusse dutjes in haar mand, en is dikke vriendjes met de kippen.

___

Hera, golden retriever van De Huisdierfotograaf

Hera 2006-2019

Hera was mijn eerste hond; een blonde golden retriever. Zij hielp me mijn schrik voor honden helemaal te overwinnen. Met haar zachtaardige, vrolijke karakter, is ze 12,5 jaar lang mijn trouwe viervoeter geweest. Hera was doodsbang van onweer, maar was dolgelukkig als ze kattenkwaad kon uithalen in de tuin; framboosjes plukken van de struik en putjes graven behoorden tot haar favoriete bezigheden. In haar jonge jaren was haar bijnaam ‘Houdini Hera’….

___

Mister Katmans op zijn 20ste verjaardag, door De Huisdierfotograaf

Mister Katmans 2001-2021

Mister Katmans, aka Teigetje is 20 jaar en 4 maand oud geworden… Ik heb elke dag van zijn leven meegemaakt, want hij is thuis geboren. Hij had 6 broertjes en zusjes, maar hij was de enige van het nestje met een dot op zijn neusje.

Slapen in het zonnetje was zijn hobby. Verder had hij last van aanstelleritis, en hield hij ervan om mij ’s nachts uit mijn slaap te miauwen voor wat eten en knuffels.

___

Pruts 2000-2007

Pruts was de mama van Mister Katmans.

Ze was een heel aanhankelijke, prachtige witte poes, met blauwe oogjes. Hoe ouder ze werd, hoe meer kleurschakeringen in haar vacht te voorschijn kwamen. Toen ze 2 was, is ze aangereden geweest, en ze heeft er toen 6 weken over gedaan om naar huis terug te keren. Op 3 pootjes stond ze op 6 december ineens terug aan mijn deur. Na een heel zware operatie aan haar achterpootje is ze nadien nog aanhankelijker geworden.

___

Kuikentjes

En verder….

Over de jaren heen hadden ook verschillende kippen, konijntjes en goudvissen hier een thuis.

Een bijzonder exemplaar was Julia, een gitzwarte kip, die de truc verstond om in een boom, die aan het eind van de afspanning van het kippenhok stond, te vliegen. Zo ging ze verschillende keren per dag in en uit de kippenren, en genoot ze geweldig van haar vrijheid.

Kippetje Annabelle door De Huisdierfotograaf

Kippenfamilies

Verschillende kippenfamilies hebben het hier reeds gezellig gehad in de tuin.

Zo was er Jules, met Julia, Juliette en Jullienne. Na een ongelukkige passage van de vos, kwamen toen Annabelle, Antoinette en Anette het erf sieren. Dat waren hele bijzondere dames, want in de zomermaanden, kwamen die gezellig mee in de hondenmand rusten. 

De huidige kippenkroost bestaat uit Annabelle (een taaie), Babette en Collette. Ook zij zijn dikke vriendjes met de hond.

Pet Photographer of the Year 2020 top 25 Open Categorie

Awards, Nominaties en Expo